Kapcsolat

Tervező irodánk 1984-ben alakult gmk-ként, majd azonos tagokkal és tevékenységgel 1989-ben Kft-vé alakult. A tervezési feladatok döntő hányada az acélszerkezetű vázas épületek közül került ki, terveztünk Nigériába két komplett gyárat két különböző helyszínen, Németországba és Erdélybe acélszerkezetű csarnokokat, Rybinszkbe gyárfelújítást és sörözőt, Hamburgba kikötői szállítószalag hidat, Rigába keverőtornyot. Hazai létesítményeinket nehezebb csokorba kötni, iskolai tornatermek, élelmiszer áruházak a 80-as években, csarnokok, irodaépületek, ipari létesítmények sora a 90-es években. Valamennyi acélszerkezetből. Nehéz ipari létesítmények, mint a Lasselsberger Knauf vakolatüzemei, a DDCM keverőüzeme Vácott, vagy a SAKRET silótornya Jánossomorján a jellegzetes ipari példák. Az egyedi tervezésű csarnokok közül a Vogel&Noot, a LuK Kupplungfabrik shed tetői, az Elzett Roto (Lövő), a ContiTech (Vác) egyenként is 10 ezer m² feletti alapterületűek, a Speidel varroda Szombathelyen és a Hirschler tükörgyár Sopronban, nemkülönben a Honda központi irodái Budaörsön egyéni kialakításuk miatt emlékezetesek. Egyes referenciáinkról fotók honlapunkon a “MI TERVEZTÜK” menüpont alatt találhatók.

Partnereink közül mindenekelőtt az YSAKO Gmk-t kell említeni, mely cégnél a 80-as évek végén az „YSAKO” néven bevezetett szerkezet kereskedelmi hasznosítása folyt, mostanra a cég beolvadt a tervező irodába, és jelenleg Ysako cégnév alatt müködik. A Gábori és Partner Kft-t valamint a szombathelyi Lépték Lakóépülettervező és Kivitelező Kft-t , melyeknél a létesítmények döntő hányada kivitelezésre került. Kisebb súllyal, de a feladatok különlegessége miatt kiemelkedik partnereink közül az ALUKOL Kft (Százhalombatta), akikkel számos üveg-acél szerkezetet hoztunk létre.

Tervező partnereink között tudhatunk neves építészirodákat, akikkel együttműködve szép feladatokat oldottunk meg, elsőként a Zoboki-Demeter & Társai Építésziroda, korábban a Hevesi és Pap Építész Studio Kft. vagy a Casiopea Group Kft.
Irodánk teljesen számítógépesített, nagyteljesítményű munkaállomásokkal dolgozunk, 2007-ig saját fejlesztésű acélszerkezet modellező és szerkesztő szoftverrel, ma nagy produktivitást biztosító Advance Steel-lel. A Systeel for AutoCAD program kapcsán részesei voltunk az AutoCAD Developer Network-nek, de mivel energiánk egy része programfejlesztésre ment, ezt a tevékenységet feladtuk. Az iroda nagyméretű nyomtatói, mérnöki másológépei, scannerei, függetlenné teszk a külső szolgáltatóktól. Internetes kapcsolatban a megrendelőkkel, a gyártókkal - a napi információcserétől a komplett dokumentáció szállításáig - "a papír nélküli iroda" álmának megvalósításán kísérletezünk.

A cég fejlesztése a 80-as évek óta az YSAKO könnyűacél szerkezet, melynek megoldásait folyamatosan az időszerű igényekhez igazítjuk. Az YSAKO alapgondolata az anyagtakarékosság és a gyors szerelhetőség, és ebben ma is lépést tud tartani.

site by nitestyle